keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Kuinka tilata Nexus 4 (tai mikä tahansa muu Googlen laite) Saksasta

Päivitys 19.3.2014
Google avasi laitekauppansa Suomeen, joten tätä ohjetta ei toivottavasti enää tarvita. https://play.google.com/store


--------------------------

Laitteen takuuhuolto toimii normaalisti Suomessa, jos laite on ostettu EU-alueelta ja on EU-alueelle tarkoitettu laite. http://aleksirytkonen.blogspot.fi/2013/04/nexus-4-takuu-ulkomailta-ostetussa.html


Googlen uusimman älypuhelimen yksi myyntivaltti on sen erittäin kilpailukykyinen hinta. Puhelin maksaa tallennustilasta riippuen Euroopassa 299€/349€ ja Yhdysvalloissa 299$/349$. Valitettavasti Google ei ole vielä avannut laitekauppaansa Suomessa, joten täällä puhelin maksaa kaupasta riippuen noin 500-600€. Lähin Googlen laitekauppa on Saksassa, joten meidän suomalaisten on luonnollisinta tilata puhelin sieltä. Google ei toimita puhelimia suomalaiseen osoitteeseen, eikä koko laitekauppasivustoa saa auki suomalaisesta IP-osoitteesta. Tässä lyhyt ohje, jolla tilaamisen pitäisi onnistua rajoituksista huolimatta. Muista! Oma vastuu, en vastaa mistään vahingoista ja niin edelleen. Esimerkiksi maksutapahtumat kulkevat välityspalvelimen kautta, tosin salattuna.

1. Rekisteröidy osoitteessa http://mailboxde.com/, jotta saat itsellesi saksalaisen osoitteen. Mailboxde on palvelu, joka välittää paketin Suomeen korvausta (kirjoitushetkellä 18,15€) vastaan.

2. Lataa Chromeen/Firefoxiin Stealthy-lisäosa, jolloin saat välityspalvelimen (Proxy) avulla saksalaisen IP-osoitteen. Stealthyn asetuksista Configuration-kohtaan laita Customized ja kirjoita tekstikenttään DE. Kytke Stealthy tämän jälkeen päälle.


3. Mene osoitteeseen https://play.google.com. Huomaa, että Stealthyn valitsema välityspalvelin voi joskus olla todella hidas, jolloin yhteys katkeaa kokonaan. Tällöin kannattaa käynnistää Stealthy uudelleen.

4. Valitse vasemmalta Laitteet-osio ja lisää haluamasi tuotteet ostoskoriin.

5. Maksaessa syötä toimitusosoitteeksi

Sukunimi: Mailboxde.com
Ensimmäinen osoiterivi: Oma nimi + mailboxde ID
Toinen osoiterivi: Dresdner str. 9
Kaupunki: Zittau
Postinumero: 02763

Maaksi valikoituu automaattisesti Saksa, eikä sitä voi vaihtaa.

6. Syötä maksukortin tiedot kuten kortissa lukee. Laita ruksi ruutuun "Luottokortin laskutusosoite sama kuin toimitusosoite".

7. Paina tilaa-nappia. Paketti lähtee noin 2 päivän kuluessa kohti mailboxde-osoitetta.

8. Paketin saapuessa mailboxde-osoitteeseesi, valitse toimituskorttiin toimitukseksi DHL:n 500 euroon vakuutettu paketti. Tämän jälkeen lataa "tilillesi" Paypalilla toimitusmaksua vastaava summa (18,15€) ja maksa toimitus.

Itselläni toimitus kesti tasan viikon sisältäen viikonlopun saatuani mailboxde:ltä DHL:n seurantakoodin.


1 kommentti: