torstai 21. maaliskuuta 2013

Nexus 4 roottaus

Käyn tässä lyhyesti läpi Nexus 4:n bootloaderin avaamisen ja roottaamisen ADB:tä käyttäen. Puhelimelle löytyy myös joitakin helppoja sovelluksia, joilla em. toimenpide onnistuu, mutta ideanani oli hieman samalla virkistää muistiani ADB:n käytössä. ADB:stä ja sen käyttötarkoituksista voi lukea lisää esimerkiksi Androidin kehittäjäsivustolta: developer.android.com - ADB.

Kuten aina, teet kaiken omalla vastuulla. Bootloaderin avaus tekee tehdasasetusten palautuksen, joten muista ottaa tarvitsemasi tiedot talteen.

ADB:n asennus

Aloita lataamalla Android SDK developer.android.com -sivustolta: SDK. Pura paketti haluamaasi paikkaan. Tämän jälkeen aseta puhelimeesi USB-vianetsintä päälle. Asetus kytketään Kehittäjävaihtoehdot-valikosta, jonka saat näkyviin napauttamalla Tietoja puhelimesta -kohdan alla olevaa Ohjelmistoversion numero -tietoa 7 kertaa.
Nyt voit kytkeä puhelimen tietokoneeseesi USB-johdolla. Mene purkamaasi SDK-kansioon jonka alta valitse sdk --> platform-tools. Paina Shift pohjaan ja klikkaa kansiossa oikeaa hiirennappia ja avaa valikosta komentorivi. Voit kokeilla ADB-yhteyden toimivuuden komennolla adb devices, joka listaa kaikki koneeseen kytketyt Android-laitteet. Huom! Puhelin saattaa kysyä lupaa yhteyden sallimiseen. Jos yhteys toimii oikein, pitäisi ruudulle tulostua teksti List of devices attached jonka alla on puhelimesi id, joka koostuu numeroista ja kirjaimista.

Jos lista on tyhjä, on vika todennäköisesti ajureissa. Itselleni toimi seuraava kikka:

1. Lataa Universal Naked Driver: Universal Naked Driver ja pura tiedostot johonkin
2. Mene laitehallintaan ja poista Nexus 4:n ajurit
3. Kytke puhelin uudelleen tietokoneeseen ja anna ajureiden asentua
4. Klikkaa laitehallinnassa puhelinta oikealla hiirennapilla ja valitse ajureiden päivitys
5. Osoita purkamaasi Universal Naked Driver -kansioon


Bootloaderin avaus

Huomaa, että bootloaderin avaus tyhjentää laitteesi sisäistä muistia myöten, joten muista varmuuskopio!

Avaa komentorivi platform-tools -kansiossa ja kirjoita komento adb reboot bootloader. Puhelin käynnistyy uudelleen ja ruudulla pitäisi näkyä tuttu Android-hahmo selällään. Kirjoita komento fastboot oem unlock. Puhelin varmistaa, haluatko avata bootloaderin. Valitse "Yes" käyttämällä volume-nappeja selaamiseen ja virtanappia valitsemiseen. Ruudulle pitäisi ilmestyä toisenlainen Android. Puhelin suorittaa tehdasasetusten palautuksen ja käynnistyy uudelleen. Bootloader on nyt avattu.


Roottaus


Lataa ensin koneellesi seuraavat tiedostot:

- SuperSU, tarvitaan jakamaan root-oikeuksia sovelluksille: SuperSU
- CWM Recovery, tarvitaan esimerkiksi custom romien ja SuperSU -paketin asennuksessa. Valitse puhelimeesi sopiva versio täältä: CWM

Tallenna CWM-tiedosto platform-tools -kansioon. Siirrä SuperSU.zip -tiedosto puhelimeen, mistä sen helpoiten löydät.

Avaa komentorivi platform-tools -kansiossa ja kirjoita adb reboot bootloader. Kun puhelin on käynnistynyt uudelleen ja Android-hahmo on jälleen ruudulla, asenna CWM Recovery kirjoittamalla komento fastboot flash recovery CWM_TIEDOSTON_NIMI.img. Vaihda tiedoston nimi oikeaksi.

Kun toimenpide on suoritettu, valitse volume-napeilla ja virtanappia käyttäen Recovery Mode, jolloin puhelin käynnistyy asentamaamme CWM Recoveryyn. Valitse install zip from sd card --> choose zip from sd card ja valitse puhelimeen siirtämäsi SuperSU.zip -tiedosto jonka jälkeen käynnistä asennus valitsemalla Yes.

Asennuksen jälkeen valitse Reboot jolloin puhelin saattaa ilmoittaa, että käynnistyksen yhteydessä yritetään asentaa alkuperäinen recovery ja kysyä että estetäänkö kyseinen toimenpide. Vastaa tähän jälleen Yes.

Nexuksesi on nyt rootattu!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti