tiistai 24. heinäkuuta 2012

Google Musicin käyttö Suomessa

HUOM! Google Play Music on nykyisin käytettävissä Suomessa ilman kikkailua.

Haluaisitko käyttää musiikin kuunteluun Googlen pilvimusiikkipalvelua? Ei hätää, kerron kuinka se on mahdollista.

Google Music on siis palvelu, johon mahdollista tallentaa jopa 20 000 omaa musiikkikappaletta. Tällöin ne ovat striimattavissa Spotifyn tapaan missä vain, joko käyttäen selainpohjaista musiikkisoitinta tai Android-sovellusta. Google Musicista on myös mahdollista ostaa musiikkia, tosin tähän vaaditaan jenkkiosoite ja luottokortin numero.

1. Tarvitset itsellesi välityspalvelimen, eli proxyn, joka antaa sinulle yhdysvaltalaisen IP-osoitteen. Minä käytin Chromeen saatavaa Stealthy-laajennusta. http://www.stealthy.co/

HUOM! Kaikki välityspalvelimilla kikkailu tehdään sitten omalla vastuulla. On suositeltavaa vaihtaa gmail-tilin salasana ennen kuin käytät välityspalvelinta. Vaihda salasana ennalleen heti kun olet lopettanut välityspalvelimen käytön.

Helpoiten kyseisen laajennuksen asennus onnistuu menemällä (Chromessa) oikeasta yläkulmasta jakoavaimen kuvasta aukeavaan valikkoon ja sieltä Työkalut --> Laajennukset. Laajennukset-sivun alareunassa on linkki Hanki lisää laajennuksia. Sitten vaan kirjoita Chrome Web Storen hakuun Stealthy jolloin ensimmäinen hakutulos pitäisi olla haluamamme laajennus. Klikkaa Lisää Chromeen ja seuraa asennusohjeita.







Nyt osoiterivin vierelle pitäisi ilmestyä jonkinlainen punainen nuoli/Stealth-hävittäjä. Kutsun sitä tässä tekstissä nuoleksi. Klikkaa nuolta oikealla hiirennapilla ja valitse Asetukset. Laita asetuksista Configuration-kohdassa täppä kohtaan USA.








2. Klikkaa stealthyn nuolta, jolloin se muuttuu vihreäksi. Mene osoitteeseen https://music.google.com ja kirjaudu sisään gmail-tilillesi. Huomaa, että proxyt voivat olla välillä todella hitaita, joten voit joutua yrittämään useamman kerran. Kun olet hyväksynyt käyttöehdot, voit sulkea proxyn klikkaamalla stealthyn nuolta jälleen, jolloin se muuttuu punaiseksi.

Nyt mene ja vaihda gmail-tilisi salasana takaisin ennalleen.

Onneksi olkoon! Jos kaikki meni hyvin, sinulla on nyt Google Music käytettävissä. Testaa toimivuus menemällä osoitteeseen https://music.google.com. Lataa sivulta Upload Tool, jolla voit ladata musiikkisi palveluun.

3. Jotta voit käyttää palvelua järkevästi puhelimellasi, tarvitset vielä Android-sovelluksen. Koska se ei ole vielä saatavilla Suomessa, sitä ei löydy normaalisti Google Playsta.

Sovelluksen voit ladata joko Market Enablerilla kikkailemalla Google Playsta, tai sitten lataamalla omalla vastuulla XDA:lta, kirjoitushetkellä täällä on uusin APK: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1350164.

Erillisen APK:n asennuksessa voit joutua sallimaan asetuksista tuntemattomien lähteiden asennuksen.


4. Lataa musiikkia palveluun ja kuuntele sitä nykyaikaisesti striimaamalla mistä vain!

6 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Hienoa saada suomalaiset ohjeet tähänkin. Tietenkin kyllä kiemlitaitoa löytyisi jenkkikielisille ohjeillekkin, mutta suomenkieliset kelpaavat myös :) kiitoksia

  VastaaPoista
 3. Luin jostain että tämä Google Music -tilin käyttöönotto olisi jotenkin muuttunut, eikä tämä ohje välttämättä enää ole pätevä? Voisiko joku joka tätä kokeilee laittaa kommenttia?

  Omassa taloudessa on jo kaikissa gmail-tileissä tuo käytössä, enkä viitsi ruveta ylimääräisiä testitilejä luomaan. :)

  VastaaPoista
 4. Nykyään tämä pitäisi ostaa (hinta 0).

  Ja tässä kohtaa asiasta tulee kinkkisempi ->

  http://i.imgur.com/BVAovOF.jpg

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta. Luin XDA palstalta, että tuohon voi syöttää oikean oman luottokortin, mutta yhdysvaltalaisen osoitteen, jolloin rekisteröinti menee kuulemma läpi. En mene tätä kuitenkaan tuohon ohjeeseen laittamaan, kokeilla voi omalla vastuulla.
   http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1757991&page=9

   Poista
 5. Omalla visalla rekisteröity onnistuneesti proxyn avulla! Tuon luottokortin voi toki kytkeä irti Google-tilistä heti rekisteröitymisen jälkeen osoitteessa: wallet.google.com. Kannattaa lukea tuo palsta Aleksin laittaman linkin takaa: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1757991&page=9. Osoitteesta löytyy esimerkkejä mitä laittaa tuohon nimi- ja postinumerokenttään. Kiitos Aleksi suomenkielisistä ja yksinkertaisista ohjeista!

  VastaaPoista