keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

SGS3 roottaus

Meissä kaikissa asuu pieni rootti, tai jotain sinne päin.

Roottaus on Android-maailmassa käytetty termi, jolla tarkoitetaan lyhyesti laitteen pääkäyttäjän oikeuksien hankkimista. Tällöin päästään käsiksi esimerkiksi System-osiossa oleviin sovelluksiin (voidaan poistaa esimerkiksi ns. bloatwarea), ja voidaan asentaa erityisiä sovelluksia, jotka vaativat pääkäyttäjän oikeudet toimiakseen.

Varoitus! Laitteen takuu raukeaa rootin myötä. Minä tai kukaan muukaan kuin sinä ei ole vastuussa siitä, mitä laitteellesi teet. SGS3 pitää kirjaa käyttäjän tekemistä muutoksista, mutta laskuri on mahdollista nollata: Triangle Away

Tässä kirjoituksessa käsitellään Samsungin Galaxy S -puhelimien roottausta, tarkemmin Galaxy S3:n roottausta (I9300), vaikka samat ohjeet suurin piirtein pätee myös edellisiin malleihin.

Mitä tarvitset:

- Windows PC
- USB-johto
- Odin (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1695238 2. viestin loppu Odin3-v1.85.zip)
- CF Autoroot, uusin versio I9300 mallille: (http://download.chainfire.eu/229/CF-Root/CF-Auto-Root/CF-Auto-Root-m0-m0xx-gti9300.zip)
- Joko pelkät Samsungin USB-ajurit tai Kies asennettuna


Ohjeet:

1. Pura Odin.zip
2. Pura CF-Auto-Root.zipistä .tar-tiedosto esille
3. Avaa Odin, klikkaa PDA-nappia ja valitse CF-Auto-Root.tar-tiedosto äläkä koske mihinkään muualle
4. Varmista vielä että ainoastaan Auto Reboot ja F. Reset Time on valittuna
5. Käynnistä puhelin download-moodiin painamalla virtanappia, kotinappia ja volume miinus -nappia yhtäaikaa pohjassa. Kun ruutuun ilmestyy tekstiä, paina vielä volume plus -nappia. Olet download-moodissa kun ruudussa lukee Downloading please do not turn off target.
6. Liitä puhelin usb-johdolla tietokoneeseen
7. Jos kaikki on ok, muuttuu Odinin ID:COM otsikon alla oleva laatikko värilliseksi ja siihen tulee teksti 0:[COM4], numero vaihtelee usb-portin mukaan. Lisäksi message-laatikkoon tulee teksti Added!!
8. Paina Start-nappia ja muutaman minuutin kuluttua puhelimesi on rootattu!
(9. Voit joutua asentamaan vielä marketista Super User tai SuperSU sovelluksen)


Vastaavat ohjeet englanniksi löytyy täältä http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=33305784&postcount=2

Kaikki kunnia CFRootista menee Chainfirelle, nyt jo legenda-statusta nauttivalle Android-kehittäjälle.9 kommenttia:

 1. Toimiiko tämä oikeasti
  Koska en mielleläni hajoittaisi galaxyani ihan huvin vuoksi

  VastaaPoista
 2. Ohjeen pitäisi edelleen olla ihan validi, lukuunottamatta tuota ladattavaa tiedostoa, joka on nykyisin CF Autoroot. Viimeisin versio kyseisestä tiedostosta löytyy tämän linkin takaa: http://autoroot.chainfire.eu/#odin

  Luonnollisesti aina kannattaa ensin perehtyä asiaan kunnolla ja selvittää, onko roottauksella oikeaa tarvetta. Päivitän linkit myös tekstiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimiiko tämä S3 LTE versiossa? (I9305)

   Poista
  2. Pitäisi toimia ihan normaalisti, kunhan lataat vaan oikean CFAutoroot tiedoston I9305-mallille: http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=33305792&postcount=3

   Poista
  3. voiko roottauksen jälkeen siis poistaa ohjelmia joita ei tarvitse(lehtikioski,puhehaku,eReadz ym.?) mistä kautta ne poistetaan niin että niistä ei jää mitään jäljelle? entä toimiiko viralliset päivitykset roottauksen jälkeen normaalisti? saako jostain kautta puhelimen laitettua alkuperäiseen kuntoon?

   Poista
  4. Roottauksen jälkeen virallisten päivitysten pitäisi toimia ihan normaalisti, tosin päivitys todennäköisesti hävittää root-oikeudet. Root-oikeuksilla on mahdollista poistaa turhaa rojua puhelimesta. Yksi turvallinen tapa on jäädyttää haluamasi sovellukset Titanium Backup -sovelluksella, jolloin ne eivät enää käynnisty, mutta ne on mahdollista ottaa helposti takaisin käyttöön. Toinen vaihtoehto on poistaa sovellusten apk-tiedostot lopullisesti System-kansiosta.

   Puhelin on helppo palauttaa alkuperäiseen kuntoon laittamalla siihen alkuperäinen ohjelmisto Odin-ohjelmalla. Alkuperäisiä softia saa samfirmware.com sivustolta ohjeineen, proseduuri on suunnilleen sama kuin roottauksessakin.

   Poista
 3. Värillistä laatikkoa ei ole tullut olen katsonut kaikki ohjeet joka puolelta nettiä mutta laatikko ei ilmesty mitä teen? :0

  VastaaPoista
 4. Morjens,

  Olisikohan puhelimen ja koneen välisessä yhteydessä jotain vikaa. Oletko kokeillut kytkeä puhelinta toiseen usb-porttiin?

  VastaaPoista
 5. Lopuksi jää puhelimeen "Downloading... Do not turn off the target" vaikka pc:lle tuli jo added. Pitääkö vaan venata?

  VastaaPoista