lauantai 4. elokuuta 2012

Androidin akkutietojen tulkkausta

Joskus voi käydä niin, että jokin sovellus jää taustalle tahattomasti pyörimään ja tyhjentää puhelimesta akun turhan nopeasti. Androidissa on vakiona tarjolla kohtalaiset työkalut pahimpien akun syöjien selvittämiseksi. Androidin versiosta 4.0 alkaen näihin tietoihin pääsee käsiksi asetukset valikosta.
Kun menet akun tietoihin, näet listan sovelluksista, jotka ovat kuluttaneet eniten akkua.


Esimerkissäni puhelin on ollut tällä kertaa enimmäkseen valmiustilassa, mutta näyttö ja nettiselain ovat vieneet myös oman osansa akun varauksesta. Voit tarkastella akun kulutukseen liittyviä tietoja tarkemmin valitsemalla jonkin sovelluksen listasta.


Jos sovellus on pyörinyt paljon taustalla, niin Suoritin edustalla -kohdan aika on paljon pienempi kuin Suoritin yhteensä -kohdan. Näiden kahden tiedon erotus kertoo, että kuinka pitkään sovellus on käyttänyt puhelimen suoritinta taustalla. Tässä esimerkissä käyttämäni Tapatalk-sovellus on pyörinyt taustalla itsenäisesti 27 sekuntia, kunnes se on mennyt lepotilaan.

Jos näiden kahden ajan erotus on tuntien luokkaa, eikä sovellus ole ollut tarkoituksella tausta-ajossa, voi kyseisen sovelluksen poistamisella olla hyvinkin positiivinen vaikutus puhelimesi akkukestoon. Tähän kirjoitukseen minua inspiroi paremman puoliskoni puhelimen akkua reilulla kädellä syönyt melko buginen virallinen facebook-sovellus.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti