tiistai 23. lokakuuta 2012

Nokia N9Mikäs se siinä? Se on Nokian Lum.. ei kun N9. Monen mielestä viimeinen aito Nokia. Muutaman mutkan kautta minulla on nyt kyseinen luuri käytössä.

Meego on ollut mukava käytettävä, vaikka selkeästi keskeneräiseksi se on jäänyt ja sitä vaivaa sovellusten puute. Moni tärkeämpi sovellus löytyy kyllä harrastajien kehittämänä, mutta esimerkiksi kunnollinen nettiselain jää uupumaan. Opera ajaa kyllä asiansa, mutta kaipaan Androideista tuttua Chromea, jo pelkästään PC:n välilehtisynkkauksen takia.

Tykkään kuuluisasta Swipe-käyttöliittymästä, joka on oikeasti erilainen näkemys verrattuna muihin mobiilikäyttöjärjestelmiin. Sovellus saadaan suljettua pyyhkäisemällä ylhäältä alas. Sivuille pyyhkimällä päästään sovelluksesta pois jättäen se samalla taustalle pyörimään. N9:ssä on täysi moniajo, jossa sovelluksia voidaan jättää taustalle suorittamaan omia tehtäviään.

Ulkonäöltään luuri on tyylikäs ja on  ymmärrettävää että Nokian viimeisimmät mallit noudattavat tätä muotoilua edelleen. Hyviä oivalluksia esimerkiksi Androidiin verrattuna ovat näytön avaaminen tuplanäpäytyksellä ja näytöllä koko ajan näytettävä kello (ja erillisellä sovelluksella myös muita tietoja, kuten kuvassa).

Kaiken kaikkiaan puhelimesta on jäänyt positiivinen kuva selkeästä keskeneräisyydestä huolimatta. Väkisinkin jää miettimään mitä tästä olisi voinut tulla. Toivon mukaan Jollalta tulee jotain yhtä hienoa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti